Wat/Wie is NEJ

NEJ staat voor Nederlandse Esperanto-Jongeren. De NEJ is een vereniging met statuten en is opgericht in 1965 door en voor jongeren tot 30 jaar die Esperanto interessant vinden.  Als NEJ organiseren we  regelmatig activiteiten rond Esperanto in Nederland. Dit doen we  voor Nederlandse jongeren die Esperanto interessant vinden en voor Esperanto-jongeren die Nederland willen leren kennen. 

Een van de leukste zaken is Esperanto spreken met buitenlandse mensen. Zo ervaar je dat Esperanto werkt. Daarom werken we veel samen met  Esperantisten uit Duitsland, België, Frankrijk en vele andere landen. Ook bezoeken Nederlandse Esperantisten veel buitenlandse activiteiten. In het najaar naar België, in de winter naar Duitsland of Slowakijke,  en in de zomer zijn er tal van Esperantofestivals in o.a. Hongarije, Italië en Frankrijk.
In de hersft is het jaarlijks de beurt aan de NEJ om  een internationale bijeenkomst te organiseren in Nederland: het KKPS.

Wereldwijd zijn de verschillende landelijke Esperanto-jongerenverenigingen verenigd in TEJO (Tutmonda Esperantista Junulara Organizo). Vanuit TEJO wordt jaarlijks een wereldjongerencongres georganiseerd, dat elk jaar in een ander land of zelfs continent plaatsvindt.

Als NEJ bieden we verschillende mogelijkheden aan om Esperanto te leren.  Daarnaast krijgen NEJ leden  kortingen op evenementen van de NEJ  en van Esperanto Nederland. Bovendien krijgen nieuwe leden een welkomstpakket met leerboek, dvd en nog meer nuttige informatie. Wil je lid worden van de NEJ ga dan naar de "word lid"  pagina, wil je eerst nog wat meer van Esperanto weten of heb je vragen aan de NEJ neem dan gerust contact met ons op.


Taalkeuze Foto`s