Welkom op de pagina van de Nederlandse Esperanto-Jongeren!

Wat is Esperanto?

Nieuws

Treinkaravaan naar JES in Szczecin!

Ga je naar de Junulara E-Semajno in Szczecin, Polen of denk je erover na? Je kunt heel goedkoop reizen per treinkaravaan! De karavaan kost tussen de 12 en 15 euro dankzij Duitse groepstickets in regionale treinen. De karavaan vertrekt 26 december en komt 2 januari terug. Bij genoeg animo zijn er ook karavanen op 27 december en/of 1 januari.
Tijdschema van de heenreis
Tijdschema van de terugreis
Link om aan te melden
Meer informatie over JES

Tot in de trein!

 

De volgende NEJ-dag is zaterdag 20 januari, meer informatie volgt nog.

 


 

Samen fijn in de trein

Het jaar liep weer ten einde, de kerstviering al achter de rug, dus voor de reislustige Esperantist kan dat maar één ding betekenen: JES! NEJ-leden en meer dan honderd andere Esperantisten uit andere landen kwamen rond oud en nieuw bijeen in de Junulara E-Semajno. En de reis ernaartoe was op zichzelf al een NEJ-dag en een groot avontuur.

Het eerste NEJ-lid zat rond zeven uur al in de trein, en in de loop van de ochtend sloot de rest zich aan om uiteindelijk in Enschede samen te komen. Het Groepsretour tot Enschede was betaald door NEJ. Al na één Duitse trein ontmoette het Nederlandse vijftal de Belgische groep, die dezelfde tactiek gebruikte om JES te bereiken. Onderweg was er een groot tekort aan problemen of zelfs vertragingen. Geheel volgens plan lukte het de groep om de laatste bus van station Nortorf te halen. De vriendelijke buschauffeur stapte zelfs uit om ons veilig in het donker de weg bij de halte te laten oversteken!

JES zelf, voor wie er niet bekend mee is, was een lange reeks spelletjes, presentaties en concerten, met tussendoor wat eten, slapen en drinken. Het nieuwjaar werd voor elke tijdzone gevierd, en geen van ons kan de geur van Zweedse verrotte vis vergeten.

Om onverklaarbare reden was de groep bij terugkeer verdubbeld. Terug gingen we met zijn twaalven naar Enschede, alweer zonder vertraging, maar veel slaperiger dan op de heenweg. We hopen veel nieuwe gezichten van JES gauw weer te zien. We hebben speciaal voor hun het KKPS-lied gezongen, zodat ze in oktober naar Nederland komen!

 

 


 


Taalkeuze Foto`s